top of page

Porsche Sprint Trophy Benelux: seizoen 2021 start in Zolder

· Dit weekend eerste manche van de Porsche Sprint Trophy Benelux 2021

· Op het programma: twee Sprints van 30 minuten en een Long Race van 55 minuten

· Zowel in Cup Division als Clubsport Division wordt een mooie strijd verwacht


Dit keer is het zover! Een maand na de officiële Test Day in Zolder staan de deelnemers aan de Porsche Sprint Trophy Benelux op 8 en 9 mei op het Limburgse circuit aan de start van de eerste race van het seizoen. Het deelnemersveld bestaat uit een mooie mix van gentlemen drivers en rookies van alle leeftijden, en deze eerste meeting in het kader van het New Race Festival belooft dan ook voor mooi spektakel te zorgen.


Voor het vijftiental rijders dat dit weekend present tekent staat een druk programma op de agenda: ze krijgen niet minder dan 200 minuten track time voorgeschoteld, waaronder twee Sprintraces van 30 minuten en een Long Race van 55 minuten! Het geeft alle rijders de kans hun passie volop te beleven. Voor de jonge wolven die zo snel mogelijk de piramide van Porsche Motorsport willen beklimmen is dit ook een uitstekende gelegenheid om veel ervaring op te doen.


Twee categorieën, heel wat zegekandidaten


Zoals eerder dit jaar al werd aangekondigd bestaat de Porsche Sprint Trophy Benelux uit twee klassen: de Porsche 911 GT3 Cup 991 Gen I en Gen II rijden in de Cup Division, en de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in de Clubsport Division. Even kijken wie er allemaal aan de start staat…


In de eerste categorie is John de Wilde één van de grote favorieten. De rijder van Team Speedlover was tijdens de officiële testdagen begin april de snelste en heeft net een succesvol weekend in de Porsche Carrera Cup Benelux achter de rug: in Spa-Francorchamps legde hij in Pro-Am beslag op een overwinning en een tweede plaats. Opgelet echter: er zijn heel wat rijders die hem in Zolder het vuur aan de schenen willen leggen! Dan denken we in de eerste plaats aan zijn teamgenoot bij Speedlover, Gilles Smits. De rijder uit Waver zette vorig jaar een uitstekend debuut in de Porsche-kampioenschappen neer, en mikt nu resoluut op het hoogste podiumtrapje. Tegenover de Speedlover-rijders vinden we onder andere Jos Janssen (JJ Racing), Stijn Lowette (NGT Racing) en het duo Wim Meulders-Rik Renmans (Speedlover). Stuk voor stuk rijders die stevige argumenten op tafel kunnen leggen. En dan mogen we zeker twee ambitieuze rookies niet vergeten: Niels Troost (Team GP Elite), uitstekende tweede in de Test Day, en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice), die vooral progressie wil boeken om zo binnen afzienbare tijd in de Porsche Carrera Cup Benelux te kunnen starten. Bovendien viel er in extremis nog een extra inschrijving te noteren: Régis Gosselin is vast van plan om de kaarten nog eens extra door elkaar te schudden. Deze voormalige klepper uit monomerkencups met kleine voortrekkers hoopt zich snel aan de 911 GT3 Cup van het Belgische August Racing te kunnen aanpassen en zo mee voor het spektakel te zorgen.


Spektakel, dat zal er ook te zien zijn in de klasse voorbehouden aan de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Voorin vinden we allicht de Nederlander Alex Goddijn (Team GP Elite) terug. Met de ervaring die hij vorig jaar wist op te doen heeft de regerende vicekampioen alvast een lengte voorsprong op de concurrentie, met onder andere zijn teamgenoten bij GP Elite, vader en zoon Goddijn en Ronald Bezuur. Een andere Nederlander, Tijn Jilesen (PG Motorsport), wil voor een verrassing zorgen, net als Benjamin Pâque (Speedlover). Op zijn zestiende koestert de Luikse karter – en zoon van Pierre-Yves, een bekende naam in de GT-kampioenschappen – de ambitie om in zijn eerste seizoen in de autosport meteen om podiumplaatsen te strijden. Met de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport heeft hij in ieder geval de gepaste bolide gekozen om zo snel mogelijk de kneepjes van het vak te leren.


De Porsche Sprint Trophy Benelux, meer dan ooit gericht op de jongeren, rookies en gentlemen drivers, heeft bij de start van het seizoen 2021 zijn doelpubliek perfect bereikt. Op het programma dit weekend: vrije trainingen (om 10u10 en 11u15), beide kwalificaties (15u) en een eerste Sprintrace van 30 minuten (17u15) op zaterdag, en op zondag de tweede Sprint van 30 minuten om 10u15 en de Long Race van 55 minuten om 16 uur. De rijders zullen zich dit weekend geen seconde vervelen!
26 views0 comments

Comments


bottom of page