top of page

John de Wilde doet meteen een goede zaak in Zolder!

· John de Wilde winnaar in de Cup Divisie

· Perfecte score voor Alexander Goddijn in Clubsport Divisie


Met twee Sprintraces van 30 minuten en een Long Race van 55 minuten op het programma viel er in Zolder heel wat spektakel te bewonderen. De drie races van de Porsche Sprint Trophy Benelux mochten dan ook best bewogen worden genoemd!


Indien er na dit weekend een winnaar in de Cup Divisie moet worden aangeduid, dan gaat die eer zeker naar John de Wilde. Zoals verwacht was de rijder van de Speedlover-Porsche steevast in de voorste gelederen te vinden. Met zijn Porsche 911 GT3 Cup 991 Gen II legde hij bij de eerste race beslag op de tweede plaats, en in de tweede sprintrace ging de Wilde met de zege lopen. Ondanks een contact met Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) kon hij in de Long Race van de vele race-incidenten gebruik maken om opnieuw vol te scoren. Een goede zaak, waardoor hij met 40 punten de leiding in het kampioenschap neemt.


Achter hem werd het voor nogal wat andere deelnemers een weekend met ups en downs. Zeker voor het Speedlover-duo Rik Renmans en Wim Meulders. Meulders wist in de eerste sprint beslag te leggen op de vierde plaats, maar in de tweede moest Renmans opgeven. Door in de Long Race als derde over de streep te gaan, prijkt Wim Renmans nu met 30 punten wel op de tweede plaats in de tussenstand.


Régis Gosselin maakte in extremis zijn opwachting aan het stuur van de 911 GT3 Cup 991 Gen I uit de ateliers van August Racing, en bewees meteen dat hij nog steeds over een uitstekend aanpassingsvermogen beschikt. Race na race verbeterde hij zijn resultaten: zevende in de eerste sprint, dan vijfde en tenslotte tweede in de Long Race. Samen goed voor een derde plaats in het kampioenschap, met 28,5 punt.v


Voor Gilles Smits (Speedlover) was het weekend uitstekend begonnen, met een zege in de eerste race, en een derde plaats in de tweede na een 5 sec penalty. Maar net toen hij in de Long Race om de overwinning aan het strijden was, moest hij na een aanrijding met Niels Troost (Team GP Elite) de strijd voortijdig staken. Troost kon met een vijfde plaats in de Long Race de schade nog beperken, na eerder in de Sprint Races als vijfde en tweede over de streep te zijn gekomen. Geen slecht overall resultaat voor de rookie dus.


In de tussenstand sluit Smits het weekend als vierde af. Met 28 punten heeft hij één punt meer dan Troost.

Een andere rookie die zich in de kijker wist te rijden was Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice). Na een derde en vierde plek in de twee sprintraces liep het echter minder goed in de Long Race: na contact met de wagen John de Wilde moest zijn wagen met een stukke radiator naar de kant.In de Clubsport Divisie torende Alexander Goddijn (Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport) torenhoog boven iedereen uit. De rijder van Team GP Elite zette een foutloos weekend neer, en scoorde drie overwinningen op drie races. Uiteraard staat Goddijn ook eerste in de eerste tussenstand, met 42 punten achter zijn naam.


Bij zijn debuut presteerde Benjamin Paque (Speedlover) uitstekend, met een derde plaats in de eerste sprint en in de Long Race. De 16-jarige karter staat zo op een tweede plaats in het kampioenschap, op 11 punten van de leider. Harold Goddijn ziet zijn regelmaat beloond met de derde positie in de eerste tussenstand van het seizoen, met een totaal van 27 punten.


De deelnemers aan de Porsche Sprint Trophy Benelux richten zich nu op de volgende meeting, die op 22 en 23 mei wordt afgewerkt op het Circuit van Zandvoort.

14 views0 comments

Comments


bottom of page