top of page

De Porsche Carrera Cup Benelux, de springplank naar een officieel Porsche statuut voor Ayhancan Güve

Het verhaal klinkt als een sprookje. We zijn in 2017 en een jonge 19-jarige Turkse vol ambities neemt deel aan het Junior Program van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Parallel aan zijn seizoen neemt hij deel aan een trainingsprogramma. Stuurvaardigheden, fysieke voorbereiding, relaties met ingenieurs en monteurs, communicatie met de pers en partners … Geen van de aspecten die een professionele coureur vormen, wordt vergeten! Onder het toeziend oog van vooral Marc Goossens, blijkt Ayhancan een hardwerkende student met een uitzonderlijke motivatie. Zijn vooruitgang is indrukwekkend.

Dankzij zijn Junior Benelux 2017 titel krijgt hij ondersteuning om deel te nemen aan de Porsche GT3 Challenge Benelux Cup voor het seizoen 2018. En Ayhancan overtuigt al snel de concurrentie van zijn talent! Hij won een de titel op overtuigende wijze, en won in hetzelfde jaar ook de Porsche Carrera Cup Frankrijk!

De opmars van de jonge Turk houdt daar niet op: winnaar van de eerste FIA ​​GT Nations Cup eind 2018 en opnieuw de titel in de Porsche Carrera Cup Frankrijk. En sinds zijn debuut in de Porsche Mobil 1 Supercup schittert hij. Met een overwinning, de titel van beste rookie en de erestatus van nummer twee, maakt hij opnieuw indruk.

Porsche Motorsport ondersteunt sinds 1997 veelbelovende jonge talenten en de zoektocht naar nieuwe parels houdt nooit op. Ayhancan werd uitgenodigd om deel te nemen aan een driedaagse selectie op het Portimão-circuit. Tegen elf andere kandidaten won de kampioen van de Benelux 2018 competitie de hoofdprijs: in 2020 wordt hij een officieel Porsche Junior-coureur! Concreet betekent dit dat hij ondersteuning krijgt ter waarde van € 225.000 om deel te nemen aan de Mobil 1 Supercup Porsche in 2020, evenals advies van coach Sascha Maassen tijdens raceweekends. Daarnaast zullen ook trainingen voor fysieke & mentale training en mediatrainingen deel uitmaken van zijn programma. Weer een stap dichter bij zijn droom om een professionele piloot te worden!

“Het was een eer om deel uit te maken van die selectie”, zegt Ayahancan. “Maar toen ik hoorde dat ik de nieuwe Porsche Junior-coureur was, geef ik toe dat ik overweldigd was door emoties. Deze status is een droom die werkelijkheid wordt. Sinds ik een kind was, ben ik geobsedeerd door winnen. Maar het winnen van deze selectie is het grootste succes van mijn carrière! Met dank aan Porsche voor het vertrouwen dat ze in mij stellen. ”

Als organisator van de Porsche Carrera Cup Benelux zijn wij verheugd met deze selectie. “De Benelux-competitie en het Junior Program speelden een belangrijke rol aan het begin van de carrière van Ayhancan bij Porsche”, legt Olivier Aerts uit, de manager van het kampioenschap. “We zijn erg blij dat zijn talent wordt beloond en we zijn ervan overtuigd dat zijn vooruitgang daar niet zal stoppen. Sinds 2017 is ons Junior Program een echt succes en de prestaties van de jonge Loek Hartog in 2019 hebben opnieuw het bestaansrecht bewezen. We zullen binnenkort de plannen onthullen voor ons Junior Program 2020 en het Junior Recruitment Program, dat opnieuw zal worden gelanceerd. In ieder geval is het duidelijk dat we jong talent zullen blijven steunen!”

2 views0 comments

Comentários


bottom of page