top of page

August Racing komt naar de Porsche Sprint Trophy Benelux




Lionel Hansen (August Racing): “De Porsche Sprint Trophy Benelux is een ideale opstapklasse”


In de grote familie van Porsche-liefhebbers vormt August Porsche Addiction een waar instituut. Deze onafhankelijke Porsche-garage heeft zich gespecialiseerd in in- en verkoop, onderhoud en restauratie, maar bouwde zich ook een stevige reputatie op in het organiseren van ‘Track Days’. Zo kunnen Porsche-eigenaars op circuit helemaal hun hartje ophalen. In 2021 kreeg de structuur die tot dan onder leiding stond van het duo Pierre Jambers-Pierre Breda de versterking van Lionel Hansen. Men wil nu ook een stap hogerop en zich aan de autosport wagen. Een woordje uitleg.


Lionel, het team van August Racing neemt dit jaar deel aan de Porsche Sprint Trophy Benelux. Waarom precies?

“We zijn al een tijdje aan het overwegen om samen met ons favoriete merk de stap richting de competitie te zetten. Ik mag persoonlijk dan wel over nogal wat ervaring op dat vlak beschikken, het technische team van August proefde tot nu toe slechts met mondjesmaat van de autosport. Terwijl ik zowel op circuit als in de rallysport mijn activiteiten als ingenieur verder zette, werkten we de laatste tien jaar al regelmatig samen voor het restaureren van enkele Porsches. Nu zijn we alle drie ontzettend gemotiveerd om het team van August Racing in actie te kunnen zien.”


Vindt deze stap richting de autosport zijn oorsprong in jullie Track Days?

“Wij organiseren inderdaad rijsessies op circuit voor Porsche-eigenaars, waar zowel seriemodellen als competitieversies voor in aanmerking komen. Dankzij onze contacten krijgen die dagen meestal wat extra uitstraling door de aanwezigheid van enkele grote kampioenen met een – recente of historische – link met Porsche. Wat het rijden zelf betreft, daar kunnen we verschillende formules aanbieden. We ontfermen ons over alles: de reservaties, het klaarstomen en het transport van de auto, de organisatie ter plaatse… Deze ‘all-in’-formule heeft heel wat succes en we dachten dat we ook voor de autosport een hele waaier aan diensten konden aanbieden. Vandaar het oprichten van August Racing, dat uiteraard verbonden is aan de onafhankelijke Porsche-garage.”


Hebben jullie al aanvragen ontvangen?

“Bij Porsche is de competitiegeest nooit ver weg… We merkten dat sommige van onze klanten wel zin hadden in een extra adrenalinestoot. Voor zij die meer willen dan onze Track Days, hebben we dus een opstap tussen het vrijblijvend rondjes rijden en de competitie gezorgd. De Porsche Sprint Trophy Benelux is daarvoor het ideale platform.”


Hoe gaan jullie concreet te werk?

“We zetten minstens één Porsche 911 GT3 Cup in, in dit geval een Type 991 van de eerste generatie. Er is nog niets getekend, maar we hopen op de diensten van een talentvolle rijder om meteen het potentieel van de auto te bewijzen. De auto kan per race of per seizoen worden gehuurd, maar kan ook heel snel het gezelschap krijgen van andere bolides, onder andere een 991 Gen II. Wie me een beetje kent, zal beseffen dat August Racing niet meedoet om de hoop te vullen (lacht). We hopen dat sommige van onze klanten deel zullen uitmaken van dit project, ofwel via een auto die ze bij ons huren, ofwel via hun eigen Porsche.”


Wat zijn de sterke punten Porsche Sprint Trophy Benelux ?

“Dat zijn er nogal wat. Ten eerste is het duidelijk dat de organisator voor alles voor een gezellige sfeer in het kampioenschap wil zorgen, maar tegelijk een hyperprofessionele omkadering aanbiedt. Op twee dagen meer dan drie uur in actie kunnen treden is ideaal! Verder is het uiteraard ook een troef dat er met heel wat andere en verschillende Porsches kan worden geracet. Het is niet nodig om over een splinternieuwe Porsche 911 GT3 Cup te beschikken om te mogen deelnemen: de oudere modellen – of dat nu de 991, 997 of zelfs 996 is – worden ook aanvaard. En dat is nog niet alles! Ook de Porsches 718 Cayman GT4 van de eerste en tweede generatie zijn van de partij, en krijgen hun eigen klassement. Die wagens zich nog toegankelijker, zowel op financieel vlak als qua rijeigenschappen, en zijn een uitstekende stap richting de autosport. Al die elementen zorgen samen voor een heel interessante mix.”


Zou August Racing in de toekomst grotere ambities kunnen koesteren?

“Om eerlijk te zijn: we hopen op middellange termijn ook de stap richting Porsche Carrera Cup Benelux te kunnen zetten, om zo een extra trap aan onze piramide toe te voegen. Maar eerst het seizoen 2021!”


Kalender 2021 Porsche Sprint Trophy Benelux


8-9 mei: New Race Festival, Zolder

22-23 mei: Pinksterraces, Zandvoort

9-10 juli: 25 Hours Fun Cup, Spa-Francorchamps

25-26 september: FrancoSpeed, Spa-Francorchamps

16-17 oktober: Finaleraces, Zandvoort










7 views0 comments

Commentaires


bottom of page